MM.sys Számítástechnikai Bt., a KönyvCalc Építőipari Költségvetés készítő Programrendszer fejlesztőjének honlapja

Általános leírásFlash bemutatókIngyenes változat letöltéseProgramváltozatokRendelési infóMegrendelés

Kedves Érdeklődő! Töltse le programunk ingyenes változatát, ismerje meg szemléletét, lehetőségeit. A KönyvCalc egyszerű, gyors, és testre szabható. Ha megvásárolja ÖN adattárakkal, akkor a TERC program rendszereivel azonos tartalmú  ÖN és MVH kódos költségvetéseket készíthet. A programok között az átjárhatóság megoldott: a KönyvCalc olvassa az SLO8 fájlokat a TERC V.I.P pedig a KCM-et. Ha egy tenderben előírják a TERC adattárak, programok használatát, akkor a költségvetés értelemszerűen KönyvCalc-ban is elkészíthető, hiszen ugyanazt a TERC ÖN adattárat használja! Újdonság, hogy a Lite és Tervezői változatokban is engedélyezzük az intelligens excel exportot, mellyel, egyetlen kattintással, képletekkel és összesítővel együtt teheti át költségvetéseit excelbe! 

A KönyvCalc 24.0 változatok TERC 2017 ÖN és MVH kódos júniusi adattárakkal megrendelhetők honlapunkon. 2017 évi Prof. vásárlóink pedig letölthetik a programból! Az adattárak újdonságai megtekinthetők a következő oldalon: http://www.terc.hu/oldal/2017-ii-felev
Az on-line megrendelést, megredelelő lapunkon kezdeményezhetik! Aktuális árainkról, kedvezményeinkről ITT olvashatnak! 

Ha Önnek azonnal szüksége van egy költségvetés készítőre, akkor a KönyCalc legjobb választás.

A vásárlás gondolatának megszületése után, - szerencsés esetben -, akár néhány perc múlva válogathatja tételeit a TERC ÖN (vagy ÉNGY/MVH kódos) adattáraiból, vagy a régebbi HunÁr (Émir, Fémir, Kémir, Témír) adattárakból!

Ha megrendeli honlapunkon, és rendelését megerősíti, azonnal kapja e-mailben a letöltési linket és telepítési kulcsot.

Rendelése alapján e-mailben küldjük a díjbekérőt, mellyel egyidejűleg egy hetes ideiglenes internetes engedélyt biztosítunk a használathoz.
Így a programot a regisztráció után azonnal használatba veheti.

Fontos, hogy csak a díjbekérő kiegyenlítése után kapja meg a végleges használati engedélyt!

A számlát, és ha rendelt a programhoz USB-hardver kulcsot, azt is csak a díjbekérő kiegyenlítése után postázzuk.
Ha hardver kulcsot rendelt, akkor az ideiglenes internetes engedélyt nem véglegesítjük, mert a hardver kulcs lesz a program működésének engedélyezője.
Ha hardver kulcstól független internetes engedélyt is szeretne egy adott gépre, (és hardverkulcsot is a mobilitás végett), akkor két licencet kell rendelnie!

Megjegyzés: az ideiglenes használati engedély kiadása nem automatikus, így a rendelés és az internetes engedély kiadása között eltelt idő függ a díjbekérőt kiállító kollégák elfoglaltságától. Sürgős esetben javasolt telefonon érdeklődni!

 

Segítségre van szüksége? Segítünk!

Professzionál program vásárlóinknak 1 alkalommal ingyenesen, egyébként pedig a honlapunkon található óradíjazás mellett, telefonon (+3630-951-7191) előre egyeztetett időpontban távoli segítséget vagy távoktatást adunk. Erre a TeamViewer nevű alkalmazást használjuk, amelyet ön ingyenesen vehet igénybe.

Töltse le a TeamViewer programot.
http://www.teamviewer.com/hu/
Kattintson a "Teljes ingyenes verzió" letöltésére, és telepítse fel!

A program első elindításakor generál egy 9 jegyű azonosító számot. Ez a későbbiek során nem változik meg, az Ön gépét azonosítja. A program minden indításnál generál egy jelszót is. Ha megadja nekünk a fentebbi adatokat, akkor rá tudunk csatlakozni a gépére, és távolról átvesszük az irányítást. Ön pedig követheti a képernyőjén az eseményeket. Célszerű eközben telefon is kapcsolatban maradunk, hogy szóban is tájékoztathassuk a történtekről.

Amikor végeztünk a munkával, lecsatlakozunk, Ön pedig kilép a TeamViewer-ből. Ezután már nem tudjuk elérni a gépét. A TeamViewer újraindításkor új jelszót generál, így csak abban az esetben tudunk csatlakozni, ha újra kéri és megadja nekünk a belépési adatokat.

Ez egy biztonságos módja a internetes segítségnyújtásnak. Ha szükséges éljen vele!

KönyvCalc átregisztrálása másik gépre!

Az Internetes védelemmel rendelkező könyvCalc csak azon a gépen használható melyen regisztrálva lett.

Gépcsere, meghajtó csere, operációs rendszer csere esetén, a KönyvCalc 21.0, vagy annál magasabb verziószámú programoknál a regisztrációs ablakban lehet kérni az átregisztrálást. "Súgó-Regisztráció-KönyvCalc regisztráció menü" [Átregisztrálás] gomb.

Átregisztrálási kérés után az elküldöt telepítési kulcshoz tartozó gépazonosítót töröljük a szerveren, így ezzel a telepítési kulccsal más gépre telepített KönyvCalc, újra regisztrálható. A hardver kulcsos licenceket nem kell regisztrálni, de esetenként a hardver kulcsot frissíteni kell, mely Internet kapcsolat mellett a program regisztrációs menüjéből érhető el.

2015 évtől csak internetes ellenőrzéssel védett 21.0 vagy annál magasabb verziójú programra adunk átregisztrálást! Így 2014 év végéig, érdemes a régi programjaikat lecserélni, vagy megvásárolni a TERC ÖN adattáraival! Az új KönyvCalc természetesen olvassa régebben megvásárolt adattárakat elkészített költségvetéseiket. Az új verzióval automatikusan hozzájutnak a program legújabb szolgáltatásaihoz, így például a TERC SLO8 fájlok kezeléséhez. 

KonyvCalc 430x106

A KönyvCalc használatba vétele:

Az internetes védelmű programot, az adott számítógéphez regisztrálni kell, csak ez után hozzáférhetők a megvásárolt adattárak!

Adattárakat javasolt megindexelni a szupergyors kereső működéséhez. Ez adattáranként 4-8 percet is igénybe vehet. (Adattár ablak: "Szerkesztés - Adattár keresési index létrehozása" menüpon!)

Érdemes elkészíteni a meglévő sablonok alapján a saját elképzelésünk szerint megszerkesztett költségvetési és összítő sablont.
Ezek aztán beállíthatók alapértelmezettként, így azonos, előrekész lábléccel, fejléccel, és küllemmel nyithatjuk meg később a költégvetési és összesítő táblázatainkat!

 

A KönyvCalc nem "zsákbamacska", kipróbálhatja kockázat mentesen!

A program megvásárlásánál Önnek semmilyen anyagi kockázatot nem kell előre vállalnia.

Az adatár nélküli INGYENES változata letölthető, mellyel a program kezelése, szemléletmódja, lehetőségei megismerhetők. Beolvashatók, szerkeszthetők és nyomtathatók vele az elkészített KönyvCalc (KCM, KLT, KBZ, CSV), a TERC (SLO8, XML), vagy a HunKalk (CSV, KBZ) fájljai.

Aki a teljes adattáras változatot szeretné kipróbálni, vagy alkalom szerűen készít költségvetéseket, akkor minimális áron, heti konstrukcióban bérelheti a teljes funkcionalitású Professzional változatot, az összes elérhető (TERC ÖN és HunÁr) építőipari normagyűjteménnyel!

Már csak egy folyamatosan karbantartott normagyűjtemény van a piacon, a TERC ÖN adattára!

A TERC Kft. 2013.04.01-i hatállyal megvásárolta a KONTROLL Kft. valamennyi saját fejlesztésű adattárát, amelyet folyamatosan beépít az Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárba. Ezzel létrejött annak a feltétele, hogy a magyarországi építőipar szereplői azonos nyelvet beszéljenek költségvetés tekintetében. Árazatlan kiírásaikat és árazott költségvetéseiket egységesen, azonos műszaki tartalommal, szöveggel és jelrendszerben készíthetik el, függetlenül attól, hogy a TERC programjait, vagy a KönyvCalcot használják. Bízunk abban, hogy ez az egységesség hasznára lesz a szakmának és reméljük, hogy mindenki megtalálja az igényeihez, lehetőségeihez legközelebb álló alkalmazást!

Ismerje meg a KönyvCalcot és használja ezt ÖN adattárainak kezeléséhez! 

 

A TERC HUNÁR (régi KONTROLL, ÉMIR, FÉMIR, KÉMIR, TÉMIR) adattárak 2014. dec 31-ig vásárolhatók meg. 2015 évtől ezen adattárak forgalmazása megszűnik!

A HunÁr adattárak utolsó kiadása 2013.06. volt, később ezek az adattárak sem bővítve, sem karbantartva lesznek. Tételei folyamatosan beépítésre kerülnek a TERC ÖN adattáraiba. A teljes beépítés határideje: 2015. január.

Aki KönyvCalc Prof. + TERC ÖN adattárat vásárol és rendelkezik hivatalosan valamelyik régebbi KONTROLL HunÁr (ÉMIR, FÉMIR, KÉMIR, TÉMIR) adattárral, az megkapja a hozzáférési engedélyt ezekhez az adattárakhoz, az új KönyvCalc programból. Lényeges viszont, hogy ezt a hozzférés maximum a KönyvCalc verzió évjárata minusz 10 év időtartamra tudjuk biztosítani! (Tehát 2015-ben lefeljebb a 2005 évi adattárakhoz!)

Gépcsere esetén a hivatalosan vásárolt régi KONTROLL adattáraikat csak a KönyvCalc 21.0 vagy annál magasabb verziószámú programmal tudják csak kezelni. A KönyvCalc Prof. adattár nélkül "PR" megrendelhető honlapunkon!

 

A KönyvCalc védelme, állandó internet kapcsolatot igényel, mely kiváltható USB portba helyezhető hardver kulccsal!

A program indításkor és a program használat során időszakosan, ellenőrzi a jogosultságot. Ha bármilyen okból az ellenőrzést végző szerver nem érhető el, és az ellenőrzés nem hajtható végre, akkor a program "shareware" módban működik tovább. Ilyenkor nem érhetők el az adattárak, és nyomtatásban megjelenik az "ületi célra nem használható" felirat. Az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért az MM.sys Bt. semmilyen felelősséget nem tud vállalni. Azoknak akiknek fontos a teljes biztonság, mindenképp a hardver kulcsos védelmet javasoljuk!

  


 Az MM.sys Bt, a KönyvCalc programot 1993 óta forgalmazza, mely eredetileg a KONTROLL építőipari normagyűjteményének kezelésére készült, és 2013-ig a KONTROLL Kft.-vel kötött megállapodás alapján a HunÁr (ÉMIR,FÉMIR,KÉMIR,TÉMIR) adattárak hivatalos hivatalos kezelő szoftvere volt. A TERC Kft. 2013.04.01-i hatállyal megvásárolta a KONTROLL Kft. valamennyi saját fejlesztésű adattárát. Az így megvásárolt adattárak karbantartását, fejlesztését nem folytatja, de tételeit folyamatosan beépíti saját Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárba.

Az MM.sys Bt. 2013. decemberében megállapodott a TERC Kft.-vel, melynek értelmében 2014-től a KönyvCalc program a TERC ÖN adattárait is kezeli! Így felhasználóinknak nem kell másik programra áttérni, minden ugyan úgy működik mint eddig, csupán az adattárak között új lehetőségként ott lesz a TERC ÖN adattára is.

Az adattárak egységesítésével létrejött annak a feltétele, hogy a magyarországi építőipar szereplői azonos nyelvet beszéljenek költségvetés tekintetében. A KönyvCalc megtartásával pedig lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy a jobban kézre álló, vagy már megszokott szoftverrel dolgozhassanak. Ezen túl árazatlan kiírásaikat és árazott költségvetéseiket egységesen, azonos műszaki tartalommal, szöveggel és jelrendszerben készíthetik el, függetlenül attól, hogy a TERC programjait, vagy a KönyvCalcot használják. Bízunk abban, hogy ez az egységesség hasznára lesz a szakmának és reméljük, hogy mindenki megtalálja az igényeihez, lehetőségeihez legközelebb álló alkalmazást! 


 

Híreink

 2017.07.05

 A TERC ÖN-2017/3 adattárak letölthetők a Professzionál programokból. Új megrendelés esetén, ezzel az adattárral adjuk a programot, mely jelentős fejleszéseket tartalmaz.

 2017.03.30

A TERC ÖN-2017/2 adattárak első negyedéves frissítése letölthető a Professzionál programokból.

2017.01.15

Megjelent a KönyvCalc 24.0 változata, a TERC ÖN-2017/1 adatárakkal! 
A program és az adattárak honlapunk on-line megrendelő oldalán vásárolhatók meg!

Újdonság a 23.0 verzióban, hogy engedélyeztük a Lite és Tervezői verzióban is az intelliens excel exportot egy adott formátumra. Ezzel képletekkel és összesítővel, egyetlen kattintással exportálhatók a költségvetések excelbe. A export egyéni "testre szabható" megoldásai továbbra is csak a Prof. változatban érhetők el! 

KönyvCalc INGYENES átregisztrálását másik gépre, csak KönyvCalc 21.0 vagy magasabb verziószámú Internetes védelmű programra adunk ki!
2013.04.01 utáni vásárlóink programjait 50% kedvezménnyel a legújabb verzióra cseréljük!

2013.04.01 előtti felhasználóinknak gépcsere esetén meg kell vásárolni a KönyvCalc legújabb (adattár nélküli) változatát, mely olvassa a régi hivatalosan megvásárolt KONTROLL adattárakat. Ez már internetes, (vagy választhatóan hardver kulcsos) védelemmel van ellátva és bármikor ingyenesen átregisztrálható másik gépre. Ezzel természetesen hozzájut a program legújabb szolgáltatásaihoz is! A program alapára 60eFt+Áfa, de 2010-nél újabb verziókra a vásárlás évétől fűggően kedvezményt adunk. Természetesen buzdítunk mindenkit arra, hogy ne csak programját, hanem adattárait is cserélje le a TERC ÖN adattáraira, mely az egyetlen hivatalos, folyamatosan frissített és bővített adattár Magyarországon!

2014-től a KönyvCalc változataihoz vásárolható hardver kulcs, mellyel tetszőleges gépen használható a program!

2015-től a a HUNÁR (régi KONTROLL ÉMIR, FÉMIR, KÉMIR, TÉMIR) már nem vásárolhatók meg!

Akik rendelkeznek régebbi hivatalos KONTROLL HunÁr adattárral és ezt igazolják, azok KönyvCalc vásárlás esetén automatikusan megkapják az engedélyt régi adattáraik használatához.

2013.04.01

A KONTROLL Kft. 2013. március 31-i hatállyal beszüntette az építőipari-technológiai adattárainak, normakönyveinek fejlesztését, karbantartását és forgalmazását, valamint a költségvetés készítő programok értékesítését. Valamennyi építőipari adattárat, azok szerzői jogait a TERC Kft-nek mint ez irányú szakmai jogutódjának adta át.
Az MM.sys Bt. a KönyvCalc Professzional és a KönyvCalc Lite rendszereket TERC ÖN és HunÁr adattárakkal együtt, a TERC Kft-vel létrejött szerződése értelmében továbbforgalmazza.

 

Partnereink